Mary Kay Ash: ikon és példakép

Mary Kay Ash mindig is megelőzte korát. Megváltoztatta az üzleti világot azzal, hogy több lehetőséget teremtett a nők számára. Olyan vállalatot alapított, amely az ő értékei alapján működik, és növelte a nők önbecsülését azzal, hogy segített nekik saját jövőjük irányítását átvenni. Mary Kay Ash több mint 50 évvel ezelőtt alapította vállalatát, de ma is milliók számára jelent inspirációt. Értékei tovább élnek az általa alapított vállalatban, és a nők támogatására irányuló küldetése ma is aktuális. Mary Kay Ash életműve a női vállalkozók úttörőjévé tette, örökérvényű öröksége pedig ikonná tette őt.

Nőtől nőknek

Mary Kay Ash számára semmi sem volt lehetetlen. Miután megtapasztalta az egyenlőtlenséget a munkahelyén, tudta, hogy változtatnia kell. Nemcsak saját maga, hanem minden nő érdekében. Mary Kay Ash 1963-ban indította el vállalkozását, és teljesen megváltoztatta a vállalkozói szemléletet, amelyet korábban elsősorban a férfiak területének tekintettek. Ezt követően életét a nők támogatásának szentelte, és azon dolgozott, hogy képessé tegye őket arra, hogy saját kezükbe vegyék a jövőjük irányítását.

Ígéretek helyett tettek

Mary Kay Ash mindig is hitt abban, hogy a megfelelő értékek vezetnek a csúcsra. Hű maradt azokhoz az élettapasztalatokhoz, amelyek formálták jellemét, és ragaszkodott az aranyszabályhoz, amely végigkísérte az életén, és segített neki abban, hogy mindig példakép és bátorítás legyen mások számára: "Soha, igazán soha ne árulja el az alapelveit". Rendíthetetlen elvei nők millióit inspirálták, és a világ egyik legsikeresebb vállalkozójává tették.

Az elismeréstől a sikerig

Amikor Mary Kay Ash fiatal lány volt, az édesanyja mindig azt mondta neki: "Képes vagy rá, Mary Kay!" Az első színpadi pillanataitól kezdve a széles, energikus beszédéig Mary Kay Ash nők millióival osztotta meg ezt a bátorítást. Mindenkivel úgy bánt, hogy fontosnak érezze magát. Néhány egyszerű, inspiráló szóval Mary Kay Ash összehozta a nők közösségét, akik az ő bátorításán keresztül önbizalmat nyertek, és egy globális birodalom született.

Életének mérföldkövei

Mary Kay Ash életének leginspirálóbb teljesítményei

1963

Szeptember 13-án Mary Kay Ash saját vállalkozást indított és megnyitotta első üzletét, a Beauty by Mary Kay-t.

1964

Mary Kay Ash egy évenkénti hagyományt indított el, amely keretében bemutatta a nők üzleti sikereit, valamint ismertette a következő év motivációját és üzleti oktatását. Ezt az összejövetelt így nevezte el: “Éves konferencia”

1969

Mary Kay Ash létrehozta a "Mary Kay Autó programot" és az ikonikus rózsaszín Cadillac a független szépségápolási tanácsadók sikerének szimbólumává vált.

1976

Mary Kay Ash-t beválasztották a Direct Selling Hall of Fame-be.

1978

Mary Kay Ash-t a Horatio Alger Distinguished American Citizen Award díjjal tüntették ki, hogy megünnepeljék eredményeit, és hogy elismerjék, miként küzdötte le a nehézségeket karrierje elején.

1979

Mary Kay Ash szerepelt a 60 Minutes című műsorban.

1984

Megjelent Mary Kay Ash első könyve, a Mary Kay on People Management, amely a Wall Street Journal bestsellere lett.

1985

A World Almanac and Book of Facts Mary Kay Ash-t Amerika 25 legbefolyásosabb nője közé választotta.

1988

Mary Kay Ash szerepelt a Smithsonian Institution "Great American Entrepreneurs" című sorozatában.

1993

A vállalat 30. évfordulója alkalmából megnyitották a Mary Kay Awards Múzeumot Dallasban, hogy megtiszteljék Mary Kay vállalkozói útját és inspirálják a jövő vállalkozóit.

1996

Mary Kay Ash megalapította a Mary Kay Ash Charitable FoundationSM-et, amely ma The Mary Kay Foundation néven ismert, és amely a rákkutatásra és a női szervezetek támogatására nyújt finanszírozást.

1999

Mary Kay Ash-t az évszázad texasi asszonya címmel tüntették ki.

2000

A Lifetime Television Mary Kay Ash-t a 20. század legcsodálatosabb vállalkozónőjének választotta.

2003

A Baylor Egyetem egy tudományos tanulmányban Mary Kay Ash-t "Az amerikai történelem legismertebb vállalkozónőjének" nevezte.

2004

Mary Kay Ash-t a PBS és a Pennsylvaniai Egyetem Wharton School of Business az elmúlt 25 év 25 legbefolyásosabb emberének egyikeként tüntette ki.

2011

Mary Kay alkalmazottak, független szépségápolási tanácsadók, barátok és családtagok gyűltek össze, hogy folytassák a Mary Kay Ash örökségét az első alkalommal megrendezett Global Month of Service eseményen.

2013

A csupán 5000 dollárral indult vállalat, a Mary Kay az 50. évfordulóját ünnepelte, és ugyanazok az értékek és elvek mentén folytatja tevékenységét, amelyekkel indult.

2018

Mary Kay Ash öröksége, a nők vállalkozói sikerének segítése a vállalkozói szellemben, közel 40 országban él tovább, amelyek hivatalos Mary Kay piacok.